U bevindt zich hier:

Gaat dit nu viral?

Door Dick Wiggers op 20 januari 2012 om 11:43

 

"Ongelooflijk hoe snel het gaat met social media", schreef ik in mijn vorige blogpost. Dat heb ik geweten ook! Om 16.11 plaatste ik een bericht op Facebook, een kwartier later volgde deze tweet:

@_Dibski: "Digiwink is Dibski geworden! Naam gewijzigd wegens zgn merknaamconflict. #dibski Zie http://www.dibski.nl/blog/de-calimero-positie"
Binnen no-time liep het storm, zowel qua bezoekers als facebook- en twitterberichten. Wat heb ik nu weer teweeg gebracht! Enorm veel retweets, steunbetuigingen en verontwaardiging.

Een kleine greep uit de tweets:

@JeanPaulH: "Onderscheidend genoeg wmb | iWink (Internetbureau, 27 pers.) vs Digiwink (Eenmansbedrijfje student) /via "

@oomkens: "Ja, is terecht zuinig op naam en faam. Onhandig opgepakt? Vast. Maar die collectieve verontwaardiging is echt overtrokken."

Dinsdagochtend kreeg ik een belletje van iWink, net als ik geschrokken van alle aandacht, of we 's middags even een kop koffie konden drinken.

Zo gezegd zo gedaan, en tijdens een goed gesprek kwamen we tot de conclusie dat 'we agree to disagree'. Het bedrijfsnaamconflict was onvermijdelijk, maar het had een stuk handiger (en vriendelijker) aangepakt kunnen worden. Al met al was het goed om met elkaar te praten, en heeft het 'grote boze iWink' zo toch een iets vriendelijker gezicht gekregen.

Maar daarmee was de hype nog niet voorbij. Op Twitter werd nog druk gediscussieerd, en sommige initiatieven (zoals een nep twitteraccount genaamd '@iVVink') gingen wel heel erg ver.

@thomasgeurink: "Webrellen in Grunn met ! "

Ondertussen had ook de reguliere media er lucht van gekregen, en werd ik gevraagd mijn verhaal te doen voor OOG TV en OOG Radio. En donderdagmiddag kwam ik erachter dat Dibski wordt genoemd op de voorpagina van de Groninger Gezinsbode. Bizar.

Graag wil ik iedereen enorm bedankt voor de support en alle reacties. Toch hoop ik stiekem dat het hele circus nu voorbij is en ik weer kan gaan doen waar ik goed in ben: websites en apps bouwen.


Het item op OOG TV